Як змінилися ціни на головні продукти харчування
— Ціни на сільськогосподарську продукцію знову відчутно зросли, — зазначила голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар. — Причин тому кілька. На подорожчання м’яса у 2017 році критично вплинула ситуації з африканською чумою свиней, через що підприємці змушені були вирізати поголів’я, і, на фоні дефіциту, ціна на свинину стрімко зросла. Відповідно, до неї підтягнулася й ціна на курятину, на яку зріс попит не лише на внутрішньому, але й на зовнішніх ринках.
За словами фахівця, ситуація ж із молоком дещо інша, адже тут вагому роль відіграє і монополістична поведінка заводів-переробників та торгових мереж, які немотивовано завищують ціну на молоко.
— Закупівельна ціна на молоко, зокрема, в населення, порівняно з аналогічним періодом минулого року не зросла. Тому постає питання: хто нажився на підвищенні цін на молоко в магазинах, якщо виробник отримує за нього ті ж самі гроші, — додала голова Асоціації.
Читайте також: Будьте моїм лікарем. Як змінюватиметься медицина у 2018 році
Олександр Ушаков
Запасаємося на зиму: де у Харкові можна дешевше купити овочі та фрукти
Ситуація з пальним на Харківщині: дефіциту немає, ціни падають
У Харкові встановили вартість їжі на наступний рік
Аграрії Харківщини сіють, збирають урожай та відновлюють пошкоджене господарство