Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

«Слобідський край» внесено на мапу якісних українських медіа

19.09.2023 17:06
Колаж «Слобідський край»
Колаж «Слобідський край»

Мапу рекомендованих ЗМІ створили медіаексперти, аналітики та юристи громадських організацій «Детектор медіа» та «Інститут масової інформації» на основі аналізу понад 200 українських медіа, включаючи радіо, телеканали та онлайн-медіа.

Як передає «Слобідський край», незалежні експерти оцінювали регіональні ЗМІ за трьома основними критеріями: прозорість, дотримання професійних стандартів і журналістської етики.

З Харківської області на інтерактивну Мапу рекомендованих медіа було внесено 10 медіа.

«Інститут масової інформації» вже давно публікує «Білі списки» онлайн-медіа. І вони для багатьох стають орієнтиром: яким медіа можна довіряти. На мапі тепер будуть представлені і телекомпанії за результатами моніторингу «Детектора медіа», – розповіла на презентації проєкту голова правління ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова. 

За словами виконавчої директорки ГО «Інститут масової інформації» Оксани Романенко, українці почали більше довіряти регіональним медіа. 

«Довіра до регіональних медіа зросла вдвічі. У 2021 році, за даними дослідження Інтерньюз, довіра до регіональних медіа булла десь на рівні 26 %. У 2022-му це було вже 52 %. Це дуже важливе джерело інформації», – сказала вона.

Також Оксана Романенко закликала українських та міжнародних рекламодавців звернути увагу на мапу і в якості соціальної відповідальності розміщувати рекламу у цих медіа.

Нагадаємо, раніше ми писали, які школи Харківської області найкращі за підсумками складання національного мультипредметного тесту у 2023 році учнями Харківської області. А 11 загальноосвітніх навчальних закладів з Харкова увійшли У ТОП-200 шкіл України.

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися