Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Нове досягнення у цифровізації: в Україні запустили застосунок для військових «Армія+»

09.08.2024 14:23

8 серпня в Україні презентували застосунок «Армія+» — нове досягнення у цифровізації процесів у війську. Його мета — значно полегшити життя військових.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Міністерство оборони України.

8 серпня в Україні запустили мобільний застосунок «Армія+». Платформу створено з метою цифровізації послуг для військовослужбовців та підвищення ефективності служби. Серед найбільш очікуваних функцій опинилися зменшення обсягів паперової роботи, а також можливість подання електронних рапортів.

Наразі у застосунку доступні 11 видів рапортів, згрупованих у чотири типи:

  1. «На відпустку»
  2. «На допомогу»
  3. «Направлення»
  4. «Видача направлення».

Подати рапорти можна усього за кілька хвилин, а підказки у засосунку допоможуть правильно їх заповнити. Після цього вони надсилаються на підпис за допомогою унікального номера військовослужбовця — Армія ID.

Армія+, додаток

8 серпня в Україні стартував мобільний застосунок для військових «Армія+»

У застосунку також передбачені опитування, завдяки яким держава зможе дізнатися думку військових з будь-яких питань. Самі військовослужбовці зможуть впливати на реальні зміни у Силах оборони України.

— Армія+ — це не тільки великий крок у напрямку цифровізації війська, а й демонстрація людяного ставлення до наших захисників. Люди, які ризикують життям за нашу із вами свободу, не мають заповнювати папери від руки під лінійку, стояти у чергах чи їхати у довгі подорожі за підписом на рапорті. Далі будемо впроваджувати ще більше сервісів для комфорту наших військових, — розповіла заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Мобільний застосунок Армія+ уже доступний для завантаження у Play Market та App Store.

Мобільний застосунок "Армія+"

Застосунок «Армія+» у App Store

Нагадаємо, відтепер захисникам і захисницям немає потреби мати при собі паперовий документ, який посвідчує їх права. Інструкція, як додати в «Дію» посвідчення ветерана. 

Нагадаємо також, ветерани та військовослужбовці мають право на безоплатну планову стоматологічну допомогу. Йдеться про видалення зубів, відновлення та пломбування.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися