Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Найбільше мотивує – вдячність місцевого населення: історія бійця Залізної бригади

21.07.2023 11:21
Фото: 3 окрема танкова Залізна бригада
Фото: 3 окрема танкова Залізна бригада

Олексій – заступник командира самохідно-артилерійського дивізіону 3-ї окремої танкової Залізної бригади.

Історію бійця кореспонденту медіа «Слобідський край» розповіли у 3-й танковій бригаді.

Чоловік є колишнім військовим, який 12 років перебував у відставці, та повномасштабне вторгнення змінило його життя. 25 лютого 2022 року він став артилеристом 3-ї танкової бригади.

 27 березня Олексій з побратимами прибув на Харківський напрямок. Тоді російська армія сунула з Ізюма на Барвінкове, і, щоб не допустити до населеного пункту окупантів, українським захисникам довелося одразу піти у бій.

– Спочатку, готуючись до завдань та плануючи роботу, я переживав, щоб наша діяльність була немарною. Але коли ми завдали удару противнику, я впевнився – ми працюємо вдало й ми тут недаремно. Ми на своїй землі, захищаємо своє. Ми знаємо, за що ми тут, бо на нас удома чекають рідні, – говорить Олексій.

Чоловік каже, зараз у війську люди різних цивільних професій: учителі, лікарі, юристи, податківці та багато інших, але всіх об’єднує спільна мета – Перемога. А найбільше мотивує – вдячність місцевого населення.

– Дуже радісно чути, як діти вигукують «Слава Україні!» Дуже зворушливо бачити, як літні люди висловлюють вдячність зі сльозами на очах, – ділиться боєць.

Залізна бригада

Раніше ми писали про Євгенія з позивним «Ворон» –  помічника капелана в Харківському окремому батальйоні територіальної оборони. 

Та про командира роти у 5-й Слобожанській бригаді Національної гвардії України Дениса з позивним «Шрам», який у свої 24 роки вже встиг пройти бої за Харків, Балаклію, Куп’янськ і Кремінну.

А також про Віталія з позивним «Клім» – військовослужбовця бригади «Спартан», який двічі вважався загиблим та двічі потрапляв у полон.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися