Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Харківщині сьогодні застосують аварійне відключення світла

12.11.2022 11:11
У низці областей України, в тому числі і в Харківській, у суботу, 12 листопада, доведеться додатково застосувати аварійні відключення споживачів від електроенергії.

Про це повідомили у пресслужбі "Укренерго".

«Це тимчасовий вимушений крок для збалансування енергосистеми. Пошкодження, яких зазнала енергетична інфраструктура під час вчорашньої атаки ворога, привели до зростання навантаження на працюючу частину електромереж», – ідеться у повідомленні.

Аварійні відключення чекають на жителів Києва та Київської області, а також у Чернігівській, Черкаській, Сумській, Житомирській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях.

Нагадаємо, графік аварійних відключень вводиться, коли диспетчер НЕК «Укренерго» бачить, що споживання буде перевищувати можливості наявної генерації або мережі, він віддає команду операторам розподільних мереж, тобто обленерго, застосувати графік аварійних відключень та доводить їм обсяг обмежень у мегаватах.

Це не графік планових робіт, тому в ньому немає годин початку та завершення відключення. Це перелік електричних адрес (вузлів електромереж), до яких можуть бути застосовані відключення, у випадку отримання відповідної вказівки від НЕК «Укренерго».

Графік запроваджується протягом 15 хвилин після отримання відповідного розпорядження від «Укренерго». Це оперативні розпорядження, і обленерго не володіє інформацією про ці відключення заздалегідь.

Як правило, під час аварійного відключення світла не буде максимум дві години, але за погодженням з місцевою владою може становити більший період часу. У складних аварійних ситуаціях допускається багаторазове відключення одних і тих самих ліній за аварійним графіком з перервою між відключеннями на 1-2 години.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися