Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Харківщині енергетики відновлюють електропостачання після обстрілів

09.01.2024 13:53
Бригада енергетиків потрапила під ворожий обстріл / фото АТ «Харківобленерго»
Бригада енергетиків потрапила під ворожий обстріл / фото АТ «Харківобленерго»

У Харківській області через ворожі обстріли без електропостачання залишаються понад 17 тисяч абонентів. Минулої доби фахівці «Харківобленерго» повернули світло у понад 1000 домівок.

Як передає «Слобідський край», про це в ефірі «Єдиних новин» розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Кількість абонентів, які залишаються без електроенергії внаслідок обстрілів рф, становить понад 17 тисяч. Здебільшого це прикордоння, де енергетикам доводиться працювати і будувати фактично з нуля. До того ж щойно ремонтні бригади виїздять на місця, як починаються обстріли», – сказав він. 

Начальник ХОВА також розповів, як бригада енергетиків двічі за добу 8 січня потрапила під ворожі обстріли у Липецькій громаді.

«Попри все енергетики продовжують відновлення. Так, за минулу добу подано напругу 1 011 споживачам», – повідомив Олег Синєгубов.

У пресслужбі Міністерства енергетики України проінформували, що у Харківській області триває огляд трьох населених пунктів, постраждалих від нових обстрілів. Застосування планових відключень побутових споживачів не передбачається.

Нагадаємо, що  енергетики заживили перших споживачів у деокупованому селі Цупівка Харківського району, яке знаходиться за менш ніж 8 км від кордону з рф. Спочатку населений пункт перебував під російською окупацією, а потім там проходила лінія зіткнення.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися