Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Окупанти масовано обстріляли з РСЗВ «Смерч» селище на Харківщині

09.01.2024 09:32
РСЗВ «Смерч» / Фото ілюстративне
РСЗВ «Смерч» / Фото ілюстративне

Протягом доби артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали понад 15 населених пунктів Харківської області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА. 

Серед населених пунктів Харківської області, які зазнали ворожих ударів за добу, опинилися: Веселе, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка та Берестове Куп'янського району, а також Бочкове та Бударки Чугуївського району. З авіації були атаковані райони Петропавлівки, Іванівки, Кислівки, Табаївки, Піщаного та Берестового.

  • Близько 10:30 під обстрілом опинилося місто Куп'янськ.
  • О 14:15, а також з 18:00 до 18:40 російські військові обстріляли з РСЗВ «Смерч» селище Великий Бурлук Куп'янського району. Пошкоджень зазнали складські приміщення, Будинок культури та елеватор.
  • О 17:30 під ударом опинилося селище Дворічне Куп'янського району. Поранення отримали 57-річний чоловік та 63-річна жінка. Постраждалих доставили до лікарні, їх стан – середній. Також пошкоджено приватний будинок.
  • Близько 21:00 було обстріляно місто Вовчанськ Чугуївського району. Пошкоджені будинок та господарчі споруди.

Як повідомив начальник ГУНП України в Харківській області Володимир Тимошко, на місцях влучань працювали слідчі, криміналісти та вибухотехніки. Вони провели 14 оглядів місць подій, зібрали речові докази, опитали свідків, а також задокументували наслідки обстрілів.

Нагадаємо, у Харківській області суми компенсацій за програмою єВідновлення сягнули 1,21 мільярда гривень. Найбільше запитів для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла надійшло від мешканців Харківського, Ізюмського та Чугуївського районів. 

Також ми писали, що на Харківщині через бойові дії без світла залишилися тисячі споживачів. Учора у НАК «Укренерго» повідомили, що ранкова масована ракетна атака ворога не мала критичних наслідків для енергосистеми.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися