Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

На Бахмутському напрямку харківська бригада вибила росіян з ряду позицій

06.11.2023 11:51
Фото: скриншот з відео
Фото: скриншот з відео

Російські військові намагаються зупинити наступ та ударно-штурмові дії Сил оборони на Бахмутському напрямку. Тому на тлі невдач окупанти вирішили змінити тактику.

Про це в етері Національного телемарафону розповів командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» 92-ї Окремої штурмової бригади імені Кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко, повідомляє «Слобідський край».

Зараз харківська 92-га ОШБр воює на кількох ділянках фронту, зокрема – на Бахмутському напрямку. Федоренко каже, що бої там тривають удень і вночі. Він пояснив, що російська армія змінила тактику з метою здобути хоч якісь успіхи та повернути втрачені позиції. 

«На окремих коротких відтинках противник проводить ударно-штурмові дії, намагаючись повернути собі позиції, але успіху не має. Будь-які його намагання провести такі дії дуже жорстко зустрічаються Силами оборони, і як наслідок противник втрачає значну кількість як особового складу, так і техніки, з якою йде в бій, і відповідно артилерійські засоби», – говорить військовий.

За його словами, за останній тиждень бійцям удалося вибити противника з ряду позицій і закріпитися на нових.

«Противник намагався їх відбити, проводив ударно-штурмові дії як у денний, так і в нічний час, але успіху не має. Усі наші позиції залишаються за нами», – зазначив Юрій Федоренко.

Раніше ми писали, що на Куп'янському напрямку ворог продовжує штурмувати Збройні сили.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ повідомив, що ситуація на сході України залишається складною. Особливу активність російські окупанти проявляють у районі Куп'янська, де намагаються просунутися вперед одразу на кількох напрямкахРаніше він зазначав, що загарбники намагаються прорвати оборону українських військ, щоб вийти безпосередньо до Куп'янська – з подальшим його блокуванням та оточенням.

Ще раз нагадуємо, що триває евакуація жителів прикордонних громад Куп’янського району. Всіх евакуйованих забезпечать безоплатним проживанням, гуманітарною допомогою та медичною підтримкою. Також буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися