Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Харківські випускники з додаткових предметів НМТ найчастіше обирають історію України

02.05.2023 12:21

Для участі в національному мультипредметному тесті в Харківській області зареєструвалося 10559 учасників, з яких 9015 – випускники поточного року та 1544 – минулих років.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Департамент науки і освіти ХОВА, реєстрація на національний мультипредметний тест триватиме до 3 травня.

«Вступники Харківської області, обираючи предмет додаткового блоку, здебільшого віддають перевагу історії України – нині нараховується 5394 такі вступники. Також зупиняють вибір на англійській мові, на неї зареєструвалося 3249 учасників. На третьому місці – біологія, яку вибрали 1516 людей», – додали в Департаменті.

Харківська область, вступна кампанія 2023, НМТ,

Цьогоріч основна сесія НМТ проходитиме 5-23 червня, додаткова – 11-24 липня. У додатковій сесії зможуть взяти участь ті вступники, які з поважних причин не пройшли тестування під час основної сесії.

Нагадаємо, НМТ можна буде скласти за кордоном. Основна сесія національного мультипредметного тесту відбудеться у 21 країні світу. У ній зможуть взяти участь і школярі Харківської області, які через війну вимушені були виїхати за кордон.

Відмінність цьогорічного НМТ від минулого року полягає в тому, що винесено три предмети замість чотирьох. Українська мова і математика є обов’язковими для всіх абітурієнтів, а третій предмет учасник обирає самостійно

Нагадаємо також, що Міжнародний рейтинг університетів світу Webometrics опублікував рейтинг закладів вищої освіти України.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися