Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Ергономічність — понад усе: як вибрати зручний блендер

22.04.2021 16:21
Фото: housing.hozvo.ru
Фото: housing.hozvo.ru
Блендер має бути ергономічним, інакше процес його використання може стати некомфортним, обтяжливим і навіть небезпечним. Щоб уникнути проблем під час експлуатації, варто відповідально підійти до вибору. Розпізнати зручний девайс можна за п’ятьма критеріями.

Виробник

Саме від виробничої політики бренду залежать експлуатаційні характеристики кухонної техніки. Якщо на виробництві використовують лише актуальне обладнання, а за контроль процесів відповідають кваліфіковані працівники, продукція буде якісною. Яскравий приклад — будь-який блендер Gorenje, Bosch, Philips або Tefal.

Відповідальні виробники надають гарантію на власні розробки. Це значить, що вони готові впродовж визначеного проміжку часу (найчастіше це 12 місяців) усувати незручності, пов’язані з браком, несправностями та некоректною роботою блендерів.

Матеріал виготовлення

Для створення блендерів використовують різноманітні матеріали. Найчастіше це пластик, нержавіюча сталь і скло.

  1. Головна вимога до пластикових деталей — стійкість до забруднень. Важливо, щоб на їхніх поверхнях не залишалися сліди від дотиків. 
  2. Металеві запчастини мають бути надійними й довговічними, а ножі-подрібнювачі ще й гострими.
  3. Складники зі скла (чаші) потрібно обирати за міцністю, оскільки під час роботи блендера, вони знаходяться під впливом сильної вібрації.

Габарити

Для невеликої кухні, на якій немає місця для встановлення габаритних девайсів, підійде компактний ручний блендер. Зберігати такий можна навіть у найменшій шухлядці стола чи тумби. Використовувати занурювальний подрібнювач зручно в будь-якому куточку житла, якщо поряд є розетка. Його навіть реально брати з собою у подорож або на дачу. 

Якщо на кухні багато вільного місця, краще зупинити вибір на стаціонарному блендері з великою чашею. Серед переваг такого девайса — потужність, місткість, велика кількість режимів.

Особливості конструкції

Критерії, яким має відповідати ручний (занурювальний) кухонний подрібнювач:

- зручний формфактор ручки;

- висока якість кабелю;

- невелика вага;

- поверхня, яка не ковзає.

Ознаки, характерні для ергономічного стаціонарного блендера:

- ніжки, які забезпечують надійну фіксацію на столі;

- кришка, яка захищає від розбризкування;

- наявність змінних насадок;

- чаша з ручкою та носиком для переливання.

Безпечність

Безпечні блендери оснащено механізмами захисту від перегріву та випадкового ввімкнення. Вони автоматично вимикаються у випадку критичного підвищення температури мотора. Увімкнути їх можливо тільки за умови правильного встановлення чаші та насадок. 

Ергономічність — це комплекс взаємопов’язаних параметрів. Отже, повністю пристосованими до експлуатації можна вважати лише ті блендери, які відповідають вимогам техніки безпеки, легко піддаються керуванню та не потребують складного, багатоетапного догляду.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися