Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Хто потрапив у ТОП-3: як завершився чемпіонат Харківського району з футболу

11.10.2023 13:20
Фото: МСК «Харків»
Фото: МСК «Харків»

8 жовтня завершився чемпіонат Харківського району з футболу. «Березівка», яка виграла цю першість у 2021 році, в останньому турі поступилася МСК «Харків», це коштувало команді місця в першій трійці.

У неділю, 8 жовтня, пройшли матчі останнього 22-го туру чемпіонату Харківського району з футболу. Відкритим питання було щодо срібного і бронзового призерів першості. Переможець визначився достроково. Їм стала сковородинівська «Нива», яка в останньому турі на виїзді розгромила солоницівський «Енергетик» 1:5, команда із Золочівщини пройшла весь турнірний шлях без єдиної поразки.

Практично не було сумнівів у присутності в трійці коротичанського «Променя». Для цього їм треба було обіграти на виїзді СК «Кам’яна Яруга», з чим представник Пісочинської громади впевнено впорався 0:4.

Серйозно готувалися до гри

А ще одне місце в ТОП-3 розігрувалося в очному протистоянні між ФК «Березівка» та МСК «Харків». Господарям для потрапляння в призові місця потрібна була лише перемога, харків’янам для третього місця вистачало і нічиєї, а три очки гарантували їм би срібні медалі. У підсумку «Харків» здобув мінімальну виїзну перемогу 0:1 завдяки голу на 90-й хвилині Вадима Корженка.

– Ми чудово розуміли, що від цього матчу багато чого залежить, це була гра за першу трійку, дуже 
серйозно готувалися. Ми зазвичай тренуємося та грає­мо на штучному полі, але тиждень перед грою з «Березівкою» тренувалися на натуральному газоні, оскільки нам належало зіграти саме на такому покритті, – розповідає головний тренер МСК «Харків» Сергій Валяєв. – Щодо самої гри, то ми мали багато моментів, але м’яч чомусь не хотів іти у ворота. І наприкінці матчу ми забили переможний гол, хоча до цього біля наших воріт був небезпечний момент, суперник нас пробачив. Ми дуже раді, що перемогли. Задоволені сезоном і підсумковим другим місцем. Протягом турніру багато гравців пішло, але футболісти, які були в моєму розпорядженні, проявили характер і вибороли срібні медалі.

Наставник березівців Руслан Щербак каже, що на цій грі не було кілька основних гравців команди.

– У першому таймі суперники більше перевагою володіли, у другому – ми. Після перерви арбітр зламав гру, показавши пряму червону картку незрозуміло за що. Звичайна боротьба була. Потім ще одну червону дали, але там питань немає, все по ділу. Нас нічия не влаштовувала, пішли у ва-банк і пропустили вдев’ятьох, – говорить Руслан Щербак.

Люботинське «Дербі» на виїзді мінімально обіграло циркунівський «Авторитет» 0:1, завдяки чому завершило сезон на сьомій сходинці. На мажорній ноті закінчив сезон бабаївський «Колос», який удома обіграв «Дергачі» 3:0

– Поки на перерві серйозно не поговорили з командою, гри не було. У другому таймі побігли, почали забивати і виграли 3:0. Хлопцями задоволений, молодці. У принципі сезон пройшов для нас нормально. Були і погані, і хороші моменти. Був період, коли багато гравців травмувалося, перебували на межі зняття з турніру, але ми не опустили руки, продовжили боротися і з гідністю закінчили сезон, – каже головний тренер «Колоса» Іван Михайличенко.

У ще одному матчі заключного туру ФК «Високий» у гостях обіграв останню команду першості безлюдівський «Альянс» 0:2.

Ще буде Кубок

Найближчої неділі, 15 жовтня, стартує Кубок «Завершення сезону» Харківського району з футболу. У змаганнях візьмуть участь 12 команд – це всі учасники першості Харківського району, окрім МСК «Харків», який вирішив не брати участі в турнірі. Його в Кубку замінить «Пісочинець» (Пісочин).

Змагання пройдуть таким чином: спочатку 12 команд будуть розбиті на три зони по чотири колективи, кожен зіграє з кожним. Матчі кожної зони будуть зіграні в один день, 15 жовтня. Поєдинки складатимуться з двох таймів по 15 хвилин. По дві кращі команди з кожного квартету пройдуть далі. У першій зоні зіграють «Березівка», «Кам’яна Яруга», «Енергетик-2» і «Пісочинець». У другій зоні виступатимуть «Дербі», «Промінь», «Дергачі» та «Авторитет». А в третій зоні гратимуть «Колос», «Високий», «Нива» та «Альянс».

17 жовтня пройде жеребкування другого етапу, шість команд розіб’ють на дві групи. 22 жовтня в обох тріо колективи зіграють кожен з кожним. У цих іграх тайми триватимуть по 20 або 25 хвилин. І переможці кожної групи зійдуться у фіналі, який пройде 29 жовтня. Вирішальний матч гратиметься два тайми по 45 хвилин.

Нагадаємо, в селищі Андріївка провели мініфутбольний турнір та велопробіг. А сахновщинський «Колос» став переможцем чемпіонату Дніпропетровщини. 

Також ми розповідали, як живе спорт Богодухівської громади під час війни.

Більше новин рубрики спорт читайте на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися