Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Військову контрактницю з Харківщини затримали за співпрацю з фсб рф

24.10.2024 16:51

У Харкові затримали жінку, яка використовувала своє службове становище для шпигунства на користь росії.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на речника СБУ Харківської області Владислава Абдулу.

За даними СБУ, однією з інформаторок була 35-річна контрактниця військової частини, яка дислокується у Харківській області.

Жінку завербували через телеграм-канали, де на неї вийшов представник фсб, який видавав себе за «пересічного» громадянина і запропонував близькі стосунки.

Перебуваючи на посаді радіотелеграфістки, вона використовувала своє службове становище, щоб збирати локації Сил оборони у Харкові та прилеглих територіях. Також вона самостійно обходила місто, де приховано фіксувала розташування українських захисників.

Під час обшуків у жінки вилучено мобільний телефон із доказами підривної діяльності на користь рф. Зловмисниця перебуває під вартою без права внесення застави, їй загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що житель селища Рогань після року проживання в бєлгороді повернувся до України, щоб передавати росіянам інформацію про позиції Сил оборони у Харкові. 

Раніше ми писали про те, що перед судом постане викладачка харківського університету, яка коригувала ворожий вогонь по позиціях українських військових.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися