На Харківщині може опинитися курятина із сальмонелою
Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області. Там отримали інформацію від Європейської системи швидкого оповіщення про харчові продуки і корми (RASFF) від 18 грудня 2020 року, що в замороженому м’ясі курятини з гомілок, які експортувались з Польщі (виробник: PIRI PIRI Sp.z.o.o., Myslowice) до країн-членів ЄС, виявили Salmonella enterica ser. Infantis (presence /25g).
Цю продукцію було перероблено на м’ясо механічного обвалювання та надіслано до України.
Фахівці Держпродспожислужби попереджають: якщо цей товар з’явиться в обігу, оператори ринку мають обов’язково звернутись до районних (або міських) управлінь (або відділів) та Управління безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини в Харкові Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, на території яких зареєстровано потужність.
Читайте також У Первомайському районі врятували життя чоловіку з передозуванням
Придбали небезпечний товар: куди звертатися жителям Харківщини
У Новопокровській громаді перевірили колодязі: які порушення знайшли експерти
Мерефа: у воді з колодязів перевищений рівень нітратів
У магазинах Харківщини можуть виявитися лайми з інсектицидом