Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Окупантам не вдалося захопити плацдарм на лівобережжі Осколу - командир батальйону УБПАК «Ахіллес»

14.10.2024 13:41
Скрін з відео
Скрін з відео

На Куп’янському напрямку противник намагається вийти на лівобережний Оскіл, зайняти плацдарм і потім розширювати свій вплив. Для військових рф поставлена задача у найкоротший термін взяти Куп’янськ-Вузловий, але Сили оборони тримають позиції.

Як передає «Слобідський край», про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» 14 жовтня розповів командир батальйону УБПАК «Ахіллес» 92 ОШБР Юрій Федоренко

- На цьому відтінку противник намагається діяти комбіновано, застосовуючи різні атаки, в тому числі і бронетанкові. Найбільша атака, яку відбила бригада «Ахіллес»  спільно з тими підрозділами, які тримають той відтінок – це було 50 одиниць техніки. У той момент вдалося знищити майже всю техніку противника. Тільки нашому підроздіу вдалося спалити 20 машин, ще 20 підбити, - розповів Юрій Федоренко.

Щодо атак живою силою, то зараз противник вже не намагається ховатися по лісопосадках чи прикриватися зеленими насадками, а йде ланцюгом по чистому полю.

- Це виглядає так – чисте поле, противник біжить ланцюгом від точки А до точки Б в чистому полі. Сили оборони виявляють своєчасно і знищують 10 (окупантів, - ред.). Наступна хвиля – з 10-ти 9 знищили, один добіг. Наступна хвиля – 2 добігли. Ще одна хвиля – ніхто не добіг. І так протягом дня противник по одному, по два, яким вдалося добігти, накопичується в певних точках, перегруповується, намагається Сили оборони вибивати з займаних позицій, - розповідає військовий.

За словами Юрія Федоренко, на поточний момент Силам оборони вдалося призупинити просування ворога і їм не вдалося вийти повною мірою на лівобережний плацдарм, зайняти його і закріпитися.

- Тому важкі бої тривають і в ці хвилини. Додатково противника намагається використовувати погодні умови собі на користь, для того, щоб переміщатися непомітно, але Сили оборони воюють тільки в повномасштабній війні вже майже 3 рік і це вже наша третя осінь. Тому як буде діяти противник ми добре знаємо, а значить, будемо нищити, - підкреслив військовий.  

Раніше командир 3-го батальйону оперативного призначення бригади «Спартан» підполковник Олександр Букатар розповів, як відбуваються атаки ворога на Харківському напрямку.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися