Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Намагався «злити» росіянам бойові позиції Patriot: у Харкові затримали агента фсб

26.08.2024 14:21
У Харкові затримали ворожого поплічники / Фото: СБУ
У Харкові затримали ворожого поплічники / Фото: СБУ

У Харкові СБУ затримала російського інформатора, який шпигував за українськими військами. Насамперед він намагався виявити і передати окупантам координати бойових позицій ЗРК Patriot, які захищають небо Харкова.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на речника УСБУ в Харківській області Владислава Абдулу.

За словами Владислава Абдули, ворожим інформатором виявився водій однієї з мереж продуктових магазинів Харкова.

Для виконання ворожого завдання фігурант об’їжджав Харків під виглядом вантажних перевезень на службовому авто та приховано фіксував місця дислокацій українських захисників. Після розвідувальних вилазок він позначав потенційні цілі на гугл-картах, робив їх детальний опис та месенджером пересилав своєму російському куратору, розповів Владислав Абдула.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, 36-річний харків’янин почав співпрацювати з ворогом у квітні 2024 року. Підозрюваний через месенджер «Telegram» познайомився та спілкувався зі співробітником фсб рф та погодився передавати представнику рф необхідну інформацію для проведення підривної діяльності проти України.

Харків’янин працював за «ідею»: гроші за роботу на ворога він не отримував.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, що перед судом постане інформатор, який «зливав» ворогу дані про базування сил ППО, які захищають Харків.

Нагадаємо також, що ідентифікували шістьох окупантів, які катували, встромляли ніж у ногу та знущались над цивільним населенням під час окупації Харківщини.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися