Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Харківщина та Франція: поглиблення регіонального партнерства

05.10.2024 15:40
Фото: Харківська обласна рада
Фото: Харківська обласна рада

Представники органів місцевого самоврядування Харківської області взяли участь у 20 Конгресі регіонів, організованому Régions de France, який прийняв французький Страсбург.

Як повідомила президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, це щорічний захід, що збирає регіональних лідерів політиків та партнерів, які обговорюють питання співпраці, спрямованої на регіональний розвиток, запровадження інновацій, а також співробітництва у Франції та Європі. Разом з Тетяною Єгоровою-Луценко Україну представляли голови районних та обласних рад, керівники територіальних громад.

За словами президента УАРОР, програмою роботи української делегації на конгресі були передбачені двосторонні зустрічі представників регіонів України та Франції.

– Шукаємо нові можливості щодо створення підґрунтя для спільних ініціатив між французькими та українськими регіонами (акцент – на прифронтових), спрямованих на зміцнення місцевого самоврядування в нашій державі, підвищення його ефективності та відповідальності. Головний напрям роботи – інтеграція в європейську спільноту, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Харківщина та Окситанія стають партнерами

Крім того, була підписана спільна конвенція між Харківською областю та французьким регіоном Окситанія.

Разом з головою Харківської обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко свій підпис під документом поставила президентка регіону Кароль Дельга.

– Вже почали роботу щодо встановлення партнерств між українськими та французькими регіонами. На сьогодні маємо певні домовленості, які будуть реалізовані найближчим часом. Не раз наголошувала на тому, що співпраця на рівні регіонів важлива у контексті розвитку держави, місцевого самоврядування і європейської інтеграції, – заявила президент УАРОР.

Підтримка української енергетики

Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у роботі круглого столу «Україна: залучення для підтримки областей».

За її словами, Франція надасть Україні 60 мільйонів євро на підтримку енергетики, а також 200 мільйонів євро на відбудову регіонів, що постраждали від російської повномасштабної збройної агресії.

– Підтримка міжнародних партнерів, зокрема Франції, дуже важлива – для нашої Перемоги і здобуття справедливого миру, якого чекає весь український народ і про який неодноразово говорив Президент України Володимир Зеленський, – зазначила голова Харківської облради.

На її переконання, прифронтові регіони України у першу чергу потребують допомоги у реконструкції та відновленні критичної інфраструктури та житлового фонду.

– Дякую французьким партнерам за ту допомогу, яку Україна отримувала і отримує впродовж війни. А також за теплий прийом, підтримку і предметні дискусії спеціальному уповноваженому президента Франції з питань економічної допомоги та відновлення України П’єру Ельброну, президентці Асоціації регіонів Франції Кароль Дельзі, президенту регіону Гранд-Ест Франку Леруа, голові Комісії з питань транскордонних, європейських та міжнародних відносин регіону Гранд-Ест Французької Республіки Крістіану Дебеву, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Про те, що у Харківській області відкриється Агенція місцевої демократії «Слобдський край» повідомляв раніше.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися