Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Запечене в духовці м’ясо «Гармошка» з начинкою

10.12.2019 08:00
фото iamcook.ru
фото iamcook.ru
«Гармошку» можна приготувати з будь-якого м’яса, маринувати будь-яким способом, а як начинку використовувати навіть фрукти. Але найкраще виходить «гармошка» з нежирної свинини, а начинка з грибів, помідорів та сиру робить цю страву дуже цікавою.

Знадобляться:
свинячий балик – 1,2 кг,
шампіньйони – 2–3 шт.,
помідори – 1–2 шт.,
олія – 3 ст. л.,
паприка мелена – 1 ст. л.,
часник – 3–4 зубчики,
сир твердий – 100 г,
чорний мелений перець – за смаком,
сіль – за смаком,
сухі мелені трави для м’яса – за смаком.

Приготувати маринад: олію налити в невелику миску, додати сіль, мелений перець і паприку, трави й вичавити часник, перемішати. Свинячий балик помити, обсушити і зробити зверху глибокі надрізи, не розрізаючи до кінця, товщина кожного шматочка має бути приблизно 1 см, не більше. Покласти м’ясо в підходящу за розміром ємність, обмазати з усіх боків маринадом, накрити кришкою або харчовою плівкою і поставити в холодильник на дві-три години. Поки м’ясо мари­нується, приготувати начинку. Гриби та помідори помити, обсушити, нарізати тонкими пластинками, сир теж порізати тонкими скибочками. Коли м’ясо замаринується, у кожний надріз помістити по одному шматку грибів, помідора та сиру, зверху можна додатково присипати сухими травами та спеціями.

Накрити форму зверху подвійним шаром фольги та запікати в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно годину, потім знизити температуру до 170 градусів і готувати ще приблизно 30 хвилин. Потім вимкнути духовку, але м’ясо не витягати ще протягом 20–30 хвилин. Потім дістати форму і зняти фольгу. М’ясо у процесі приготування пускає дуже багато соку, його можна використовувати як ароматну підливу для гарніру. Перекласти страву на плоске блюдо та подавати на стіл.

Автор:
Олеся Скачко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися