Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Заготовки на зиму: желе з калини

11.11.2020 17:59
Фото: vseprynosti.ru
Фото: vseprynosti.ru
Це надзвичайно смачно, неймовірно корисно і дуже красиво, а приготувати таке желе зовсім нескладно.

Знадобляться:

калина – 1 кг,

цукор – 1 кг,

вода – 2 склянки.

Ягоди калини відокремити від листочків, гілочок, сміття і зіпсованих ягід. Покласти в друшляк і ретельно промити. Потім пробланшувати калину: прокип’ятити воду у великій каструлі і опустити в неї друшляк з калиною на 5 хвилин для того, щоб ягода стала м’якою і вийшла з неї гіркота. Перетерти калину дерев’яною ложкою через сито і перекласти в чисту каструлю. У пюре з калини додати цукровий пісок (кількість цукру можна зменшити до 800 г, якщо не подобається дуже солодке) і воду, ретельно перемішати. Варити калину на слабкому вогні близько 50 хвилин до загущення (потрібно враховувати, що остаточно желе застигне вже в банці). Желе розлити у стерилізовані банки і потім зберігати їх у холодильнику.

Спробуйте також: Сезонна страва: пастила з калини 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися