Заготовки на зиму: закриваємо овочевий соус з перцю і помідорів
Знадобляться:
помідори – 5 кг,
морква – 1 кг,
перець болгарський солодкий – 1 кг,
перець гострий – 3 шт.,
яблука – 2 шт.,
часник – 1 головка,
цукор – 500 г (або за смаком),
сіль – 4 ст. л. (або за смаком),
соняшникова олія – 500 мл,
оцет 6 % – 1 склянка.
Готувати можна як цілу порцію, так і половину, тоді інгредієнти потрібно зменшити вдвічі. Помідори обдати окропом і зняти з них шкірку, порізати довільно. Моркву помити, почистити і порізати невеликими кружальцями. Солодкий перець і гострий перець почистити від насіння, у яблук теж видалити насіння і порізати все довільними шматочками. Всі інгредієнти перекласти в підходящу за розміром каструлю і варити без кришки 2 години на невеликому вогні, помішуючи, – за цей час продукти уваряться. Додати до них подрібнений часник, цукор і сіль – додавати треба все поступово, регулюючи смак, потім влити оцет і олію, перемішати і варити ще 10–15 хвилин.
фото russianfood.com
Розлити соус по заздалегідь стерилізованих банках, закатати, перевернути і укутати до повного охолодження. Зберігати в темному місці.
Читайте також Рецепти на зиму: маринуємо болгарський перець з часником