Абрикосовий соус із гострим перцем: готуємо із залишків
Цей рецепт – відмінна можливість урізноманітнити зимове меню і здивувати гостей, адже абрикосовий соус чудово підійде до м’ясних страв, а також може бути основою для приготування смачних маринадів. До того ж можна використати "некондиційні" абрикоси, які не підійдуть для варення.
Інгредієнти:
- 500 г свіжих абрикосів
- 1 гострий перець (за бажанням)
- 2 ст. л. меду
- 1 ч. л. оцту
- 0,5 ч. л. куркуми
Абрикоси ретельно вимийте, обсушіть, розріжте навпіл і видаліть кісточки. Змеліть у блендері до отримання однорідної маси.
Додайте до пюре гострий перець (ви можете видалити або залишити насіння залежності від бажаної гостроти), мед, оцет і куркуму.
Перебийте все у блендері до утворення однорідної маси.
Перекладіть отриманий соус у каструлю, доведіть до кипіння та варіть на середньому вогні протягом 5–7 хвилин.
Готовий соус перекладіть у стерилізовані банки і герметично закрийте кришками.
Раніше ми писали про те, як заготувати абрикоси на зиму і надавали цікаві рецепти приготування з цукром і без нього.
Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.