Як розфарбувати святкові салати
А ще — страви новорічної, так би мовити, тематики: у формі символу року Свині, кульок, сніговичків тощо. Вони теж можуть мати різне забарвлення. Для цього стануть у пригоді різнокольорові креми або майонез. Для їх виготовлення можна використати натуральні барвники з підручних продуктів.
Жовтий: шафран або лимонна шкірка.
Червоний: лідер — сік буряка; ще — сік вишні, малини, полуниці, журавлини, смородини, граната, червоне вино, варення й сиропи, що мають відтінки червоного кольору.
Помаранчевий: морква, цедра апельсина.
Коричневий: палений (карамельний) цукор, какао-порошок, міцна кава, шоколад.
Зелений: шпинат.
Синій і фіолетовий: чорниця, червонокачанна капуста.