Як розфарбувати святкові салати
29.12.2018
09:15
На святковому столі напевно будуть і салати-торти. Тож і оздобити їх бажано, як торти — покрити поверхню тематичними візерунками, ще й різнокольоровими.
А ще — страви новорічної, так би мовити, тематики: у формі символу року Свині, кульок, сніговичків тощо. Вони теж можуть мати різне забарвлення. Для цього стануть у пригоді різнокольорові креми або майонез. Для їх виготовлення можна використати натуральні барвники з підручних продуктів.
Жовтий: шафран або лимонна шкірка.
Червоний: лідер — сік буряка; ще — сік вишні, малини, полуниці, журавлини, смородини, граната, червоне вино, варення й сиропи, що мають відтінки червоного кольору.
Помаранчевий: морква, цедра апельсина.
Коричневий: палений (карамельний) цукор, какао-порошок, міцна кава, шоколад.
Зелений: шпинат.
Синій і фіолетовий: чорниця, червонокачанна капуста.
Читайте також
Звертаються мешканці інших громад і Харкова: як у Коломаку працює ЦНАП Громади на зв'язку
05.12.2025
15:19
Російський БпЛА убив двох мирних мешканців в Ізюмі
05.12.2025
15:05
Які громади Харківщини отримають додаткові кошти від Уряду
14.11.2025
16:09
У Харкові тимчасово не буде газу за низкою адрес: повний перелік
10.11.2025
17:49
Солоницівка може стати продуктовим хабом для Харкова
24.11.2025
12:19