Як приготувати смачні курячі рулетики з чорносливом
Знадобляться:
куряча грудка – 1 шт.,
чорнослив – 200 г,
волоські горіхи – 50 г,
сметана – 50 г,
гірчиця в зернах – 1–2 ч. л.,
вершкове масло – 50 г,
соєвий соус – 2 ст. л.,
олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Вирізати з грудки куряче філе (воно не має бути занадто маленьке, інакше буде проблематично загорнути начинку), злегка відбити. Чорнослив розпарити, щоб він став м’яким, і нарізати невеликими смужками. Волоські горіхи подрібнити в крупну крихту. Змішати сметану і гірчицю, додати сіль і чорний мелений перець за смаком і змастити цією масою відбивні з одного боку. На край змащеної відбивної покласти трохи чорносливу, на нього – шар волоських горіхів. Шари мають бути такими, щоб було зручно згорнути рулет.
Рулети скріпити зубочисткою або обв’язати ниткою, щоб вони не розпалися, і обсмажити на сковороді до золотистої скоринки. Після обсмажування покласти їх у форму для запікання, додати трохи води, вершкове масло і соєвий соус, накрити фольгою і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20–30 хвилин.