Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Худнемо після свят: дієтичний суп з грибами та галушками з манки

25.04.2020 10:45
фото iamcook.ru
фото iamcook.ru
Хочеться легку та ситну першу страву, а м’ясні супчики вже набридли? Можна приготувати грибний супчик, він і наситить, і талію збереже.

Знадобляться:
печериці (або ж лісні гриби) – 100 г,
ріпчаста цибуля – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
вода – 1,5 л,
сіль, мелений перець – за смаком,
зелень (за бажанням) – кілька гілочок;
для галушок: манка – 0,5 склянки,
вода – 0,5 склянки,
крохмаль – 1,5 ст. л.,
олія – 1–2 ст. л.

Цибулю та моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці. Гриби помити та порізати невеликими пластинами. На невеликій кількості олії обсмажити спочатку цибулю до м’якості, потім додати моркву та смажити ще 5 хвилин. Потім овочі перекласти в чисту миску, а у сковорідку додати ще трохи олії та посмажити майже до готовності гриби.
Приготувати галушки: закип’ятити воду, додати олію і сіль, зняти каструльку з вогню. Насипати суміш манки і крохмалю, швидко перемішати для утворення заварного тіста і дати постояти, щоб маса загусла. Готову густу масу розкачати у пласт товщиною 0,5 см, нарізати маленькими ромбиками. У невеликій каструльці закип’ятити воду, додати овочеву засмажку, гриби та проварити все на малому вогні близько 10 хвилин. Потім вкинути галушки. Варити ще 5–7 хвилин, поки вони спливуть. Подаючи на стіл, можна посипати зеленню.

Читайте також Запікаємо минтай з картоплею у фользі

Автор:
Вероніка Добриня

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися