Худнемо після свят: дієтичний суп з грибами та галушками з манки
Знадобляться:
печериці (або ж лісні гриби) – 100 г,
ріпчаста цибуля – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
вода – 1,5 л,
сіль, мелений перець – за смаком,
зелень (за бажанням) – кілька гілочок;
для галушок: манка – 0,5 склянки,
вода – 0,5 склянки,
крохмаль – 1,5 ст. л.,
олія – 1–2 ст. л.
Цибулю та моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці. Гриби помити та порізати невеликими пластинами. На невеликій кількості олії обсмажити спочатку цибулю до м’якості, потім додати моркву та смажити ще 5 хвилин. Потім овочі перекласти в чисту миску, а у сковорідку додати ще трохи олії та посмажити майже до готовності гриби.
Приготувати галушки: закип’ятити воду, додати олію і сіль, зняти каструльку з вогню. Насипати суміш манки і крохмалю, швидко перемішати для утворення заварного тіста і дати постояти, щоб маса загусла. Готову густу масу розкачати у пласт товщиною 0,5 см, нарізати маленькими ромбиками. У невеликій каструльці закип’ятити воду, додати овочеву засмажку, гриби та проварити все на малому вогні близько 10 хвилин. Потім вкинути галушки. Варити ще 5–7 хвилин, поки вони спливуть. Подаючи на стіл, можна посипати зеленню.
Читайте також Запікаємо минтай з картоплею у фользі
Холодні супи для спекотного літа: чотири рецепти з різних куточків світу
Суп із сирними кульками: легкий, бюджетний та чарівний на смак
Зелений борщ: класичний рецепт та варіації на тему
Тушонка з «гуманітарки»: готуємо борщ «археологічний»