Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Випічка з щавлем: готуємо смачні слойки

10.06.2020 18:30
фото russianfood.com
фото russianfood.com
Якщо ви любите свіжу зелень, а особливо щавель, додайте цей рецепт у свою кулінарну скарбничку. Слойки готуються швидко, виходять ароматними, хрусткими і дуже смачними.

Знадобляться:
готове листкове тісто – 0,5 кг,
щавель свіжий – 1–2 пучки,
цукор – 4 ст. л.,
мед – 1 ст. л.,
чай чорний – 0,5 ч. л.,
куркума – 2 щіпки,
борошно – для формування слойок.

Листкове тісто заздалегідь розморозити. Щавель помити, обсушити, відрізати стебла, а листя порізати смужками. Викласти їх у глибоку ємність, посипати цукром і дати полежати хвилин 5–7, потрібно, щоб щавель пустив сік. Можна попередньо обшпарити порізаний щавель окропом, він допоможе зменшити листя в розмірі, а потім додати цукор – так можна зробити, якщо хочете отримати більше начинки. Листкове тісто розкачати в довгий прямокутний пласт і порізати на 4 або 8 прямокутників – заготовки потрібно буде складати вдвічі.

На одну половину тіста викласти начинку з щавлю, накрити іншою вільною половиною, з’єднати краї. За допомогою виделки пройтися по краях тіста, таким чином зробивши візерунок. Щоб виделка не прилипала до тіста, треба занурити зубчики в борошно. Заварити міцний чорний чай (на заварку потрібно 20–30 мл води), процідити, додати до завареного чаю куркуму і мед, перемішати.

Викласти слойки на деко, застелене пергаментом, а зверху змастити їх сумішшю із заварки з медом. Поставити слойки в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 20–25 хвилин і випікати до зарум’янювання. Подавати на стіл можна як гарячими, так і коли остигнуть.

Читайте також Рецепт дня: готуємо щавлевий соус до смаженої рибки

Автор:
Вероніка Добриня

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися