Торт «Молочна дівчинка»: рецепт для ласунів
Знадобляться для коржів:
згущене молоко – 300 г,
яйце – 3 шт.,
сіль – 1 щіпка,
борошно пшеничне – 180 г,
розпушувач – 10 г,
вершкове масло – для змазування пергаменту;
для крему:
вершки жирні (33 %) – 500 мл,
згущене молоко – 80 г,
ванільний цукор – 10 г;
для прикраси:
ягоди (будь-які) або ж шматочки фруктів – за смаком.
Приготувати тісто: збити яйця з дрібкою солі до пишності, продовжуючи збивати, додати згущене молоко. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти і частинами додати в збиті яйця, перемішуючи міксером. Форму для запікання застелити пергаментом або силіконовим килимком для випічки, змастити невеликою кількістю вершкового масла. У форму викласти половину тіста, розрівняти його тонким шаром і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 6–7 хвилин, до готовності.
Саме так спекти і другий корж. Потім обрізати краї коржів, відокремити їх від пергаменту і дати охолонути.
Приготувати крем: збити холодні вершки з ванільним цукром, до збитих вершків додати згущене молоко, збиваючи на середній швидкості міксера. Остиглі коржі розрізати кожен на чотири частини. На дно круглої пласкої тарілки викласти трохи крему, щоб торт добре тримався, зібрати торт, промазуючи кожен корж 1–2 столовими ложками крему.
Верх і боки торта теж рясно змастити кремом і поставити його на 2–3 години в холодильник. Потім прикрасити торт за бажанням ягодами або
фруктами.
Читайте також Десерт нашвидкуруч: готуємо торт з листкового тіста зі згущеним молоком