Східна страва: готуємо смачну шакшуку
Знадобляться:
яйця – 3 шт.,
помідори – 300 г,
цибуля ріпчаста – 100 г,
болгарський перець (червоний) – ½ шт.,
перець чилі – 1 шт.,
часник – 10 г,
м’якоть томатів (протерта) – 200 мл,
паприка солодка мелена – 1 ст. л.,
сіль – ½ ч. л.,
цукор – 1 ст. л.,
соняшникова олія – 1 ст. л.,
зелень свіжа (будь-яка) – 2–3 гілочки.
Помідори помити, частину порізати кубиками, частину можна перекрутити на м’ясорубці, подрібнити в блендері або натерти на тертці, щоб вийшло томатне пюре. Болгарський перець помити, вирізати серединку і порізати тонкою соломкою. Цибулю почистити і порізати чвертькільцями. Часник подрібнити (можна через прес), гострий перець порізати тонкими смужками.
Розігріти сковорідку, налити олію і обсмажити в ній часник і гострий перець 1–2 хвилини. Потім додати нарізані помідори, цибулю, болгарський перець і спочатку готувати на середньому вогні 2–3 хвилини, додати томатне пюре, зменшити вогонь і тушкувати приблизно 10 хвилин. Всипати спеції, перемішати. Через 2–3 хвилини акуратно столовою ложкою або лопаткою в різних місцях розсунути овочі і влити яйця.
Читайте також Готуємо оладки «Як піца»
Готувати на невеликому вогні 4–5 хвилин, яєчний білок повинен загуснути, а от жовток залишитися рідким. Вимкнути вогонь і можна подавати на стіл таку страву прямо в сковороді. А ще не забути посипати порізаною зеленню.
Рецепти з гарбуза: як додати у своє життя барв, смакоти, здоров’я та краси
Неймовірні кабачки: рецепти страв, які ніколи не набриднуть
Пісні страви з грибами: три рецепти на різні випадки
Харківщина повністю забезпечена м’ясом і молоком власного виробництва