Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Східна страва: готуємо долму з індичкою

08.09.2020 18:17
фото iamcook.ru
фото iamcook.ru
Долма – східний варіант всіма улюблених голубців, де замість капусти використовується мариноване або квашене виноградне листя. За начинку можна взяти будь-який фарш.

Знадобляться:
рис – 250–300 г,
фарш індичий – 400 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
виноградне листя мариноване – 500 г, сіль,
чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова олія – 2 ст. л.,
зелень (будь-яка свіжа) – кілька гілочок.

Цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці. Якщо виноградне листя дуже кисле, його попередньо краще замочити у звичайній воді хвилин на 20. Рис промити і відварити до напівготовності. На олії обсмажити цибулю і моркву до зарум’янювання.

У миску перекласти відварений рис і обсмажені овочі, дати охолонути, додати фарш, посолити і поперчити, можна також додати приправу для птиці, перемішати. Зелень дрібно порізати і додати до фаршу, знову перемішати. На кожний виноградний лист викласти начинку з фаршу і загорнути, як звичайний голубець. Скласти долмички в каструлю з товстими стінками, залити водою так, щоб вона покривала заготовки, поставити на вогонь і дати закипіти. Додати сіль і мелений перець, накрити кришкою і варити на маленькому вогні 30–40 хвилин. Подавати готову долму на стіл зі сметаною.

Читайте також Готуємо ніжний крем-суп з кабачків і курячого філе

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися