Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Замість хліба: готуємо прості коржі на сковороді

04.05.2021 16:30
Фото russianfood.com
Фото russianfood.com
Якщо закінчився хліб, не поспішайте відразу бігти в магазин. Замість хліба можна приготувати смачні коржі, до того ж просто на сковороді, вони виходять м’якими і ароматними. Тим паче, що готуються такі коржі швидко.

Знадобляться:
вода – 125 мл,
молоко – 125 мл, 
борошно – 370 г,
сіль – за смаком,
вершкове масло – 30 г,
соняшникова олія – 20 мл.

У глибоку миску вилити воду і молоко кімнатної температури, додати сіль за смаком і ретельно все розмішати, щоб сіль розчинилася. Додати просіяне борошно, трохи більше половини від зазначеної кількості, це приблизно 200 г. Перемішати – виходить рідка основа. Всипати ще приблизно 100 г борошна і почати замішувати тісто.

Коли його стане важко вимішувати і воно збереться в грудку, перекласти на стіл, присипаний борошном, і вимішувати, додаючи борошно, що залишилося. Може знадобитися більше або менше борошна. Як тільки тісто перестане липнути до рук, воно готове. Скачати кулю, потім розділити її на три рівні частини, кожну скачати в невелику кульку.

Розтопити вершкове масло, влити в нього олію, перемішати. Кожну кульку розкачати качалкою від середини до країв у тонкий пласт товщиною приблизно 1 см (стіл можна присипати борошном, щоб тісто не липнуло), змастити пласт сумішшю з масла і олії, не доходячи до країв на 2 см. Згорнути пласт у рулет, трохи піднімаючи бортики, щоб суміш не виливалася. Потім згорнути кожен рулетик джгутом навколо себе в равлика, не фіксуючи краї.

Читайте також Часниковий коржик із сиром у духовці – домашня випічка до будь-якої страви

Прим’яти трохи равлика руками, зробивши коржик. Викласти його на суху розігріту сковорідку, знову трохи прим’яти і смажити на середньому вогні з обох боків до зарум’янювання. Подавати на стіл коржики можна як гарячими, так і остиглими, до будь-яких страв або ж самостійно, до чаю.

Автор:
Вероніка Добриня

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися