Свинина, тушкована з грибами в сметанному соусі
Знадобиться:
свинина – 500 г,
печериці – 300 г,
сметана 15 % – 350 г,
соняшникова олія – 1,5 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
зелена цибуля або свіжа зелень – для подачі.
Свинину помити, обсушити і порізати невеликими кубиками. Печериці теж помити і порізати тонкими скибочками. На сковороді розігріти олію і спочатку обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки на сильному вогні, потім додати гриби, посолити і поперчити за смаком. Зменшивши вогонь наполовину, смажити свинину з грибами 8–10 хвилин, поки не випарується сік з грибів. Потім ще зменшити вогонь, додати сметану, перемішати і тушкувати під кришкою хвилин 10–15, періодично помішуючи. Прибрати з вогню.
Подаючи на стіл, посипати м’ясо порізаною зеленою цибулею або будь-якою зеленню.
Читайте також:
Готуємо смачну печеню по-селянському
Рис із морквою та селерою: готуємо під час Рідзвяного посту на вечерю
Рецепти з гарбуза: як додати у своє життя барв, смакоти, здоров’я та краси
Готуємо аличу: два безпрограшні рецепти на зараз і на зиму
Неймовірні кабачки: рецепти страв, які ніколи не набриднуть