Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Суп-пюре із сочевиці з грибами — простий рецепт

31.03.2020 22:17
фото povarenok.ru
фото povarenok.ru
Страви із сочевиці доволі ситні, сочевиця багата на рослинні білки, клітковину і вітаміни групи Б, тому навіть у піст можна отримувати необхідні для організму вітаміни і мінерали.

Знадобляться:
сочевиця червона – 200 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
гриби (будь-які) – 200 г,
вода – 1 л,
олія – для смаження,
вода – 1–1,5 л,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
зелень (свіжа) – кілька гілочок.

Сочевицю промити, цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці, гриби помити і порізати тонкими пластинками. На сковороді розігріти олію і трохи обсмажити спочатку овочі, потім додати гриби і готувати разом ще 5–7 хвилин. Промиту сочевицю перекласти в каструлю, залити водою, дати закипіти, додати овочі з грибами і варити на маленькому вогні під кришкою приблизно 15–20 хвилин. У кінці варіння посолити і поперчити, перемішати і прибрати посуд з вогню. Дати страві трохи охолонути, потім подрібнити в пюре за допомогою блендера або будь-яким зручним способом. Подаючи на стіл, можна в суп всипати зелень.

Читайте також Готуємо пісний борщ з квасолею та кількою в томаті

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися