Страви з царя осені – гарбуза
Рулет з гарбуза з грибами
Знадобляться:
1 кг гарбуза (обов’язково солодкий)
2 цибулини
300 г грибів
2 яйця
150 г сиру
3 ст. л. борошна
200 г сметани (жирність неважлива)
Гарбуз розріжте навпіл, вичистіть насіння та зріжте шкірку. Натріть його на крупній тертці, всипте 1 ч. л. солі, перемішайте та дайте постояти 10 хвилин, щоб виділився сік. Цей сік потім потрібно віджати. У гарбуз вбийте два яйця, всипте борошно та ретельно перемішайте.
На деко постеліть пекарний папір та промажте його олією. Викладіть гарбузову масу та равномірно розрівняйте по всій поверхні.
Духовку заздалегідь нагрійте до 180 градусів, поставте туди деко з гарбузовою масою на 20 хвилин.
Тим часом підготуйте інші продукти. Цибулю і гриби дрібно поріжте та посмажте до готового стану. Сир натріть на грубій тертці.
Дайте готовому гарбузу трохи охолонути, змастіть сметаною, посипте сиром і викладіть зверху рівномірно гриби з цибулею.
Згорніть гарбузовий корж з начинкою в рулет, поставте в духовку ще на 15 хвилин з такою ж температурою. Смачного!
Гарбуз з фруктами в рукаві: смачно і незвично
Знадобляться:
половинка гарбуза
2 яблука
1 апельсин
100 г родзинок
20 г вершкового масла
цукор за смаком
Родзинки покладіть у миску і залийте кип’ятком на 5-10 хвилин. Яблука розріжте на чотири частини і видаліть серцевину, наріжте маленькими шматочками.
З апельсина приберіть шкірку і наріжте його шматочками.
Гарбуз очистіть від насіння, промийте і покладіть у нього частину приготованих фруктів. Присипте родзинками і знову покладіть фрукти. Зверху посипте все цукром і покладіть кілька шматочків вершкового масла.
Половинку гарбуза з фруктами вкладіть у рукав для запікання, щільно зав’яжіть і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікати треба протягом 1 години, а потім діставайте, виймайте з рукава і подавайте до столу.
Гарбуз у процесі приготування просочується соком яблук і апельсина та набуває надзвичайного смаку. Готуйте такий десерт увесь сезон – і ви подаруєте близьким вітамінний заряд для бадьорості і здоров’я.
Читайте також:
Страви з буряку: готуємо на стіл і про запас