Страва на сніданок: готуємо яєчний конвертик із сиром
Знадобляться:
яйце – 2 шт.,
сир твердий – 50 г,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
соняшникова олія – для смаження,
свіжа зелень (за бажанням) – для подачі.
У мисці збити яйця, додати трохи солі та меленого перцю, перемішати до однорідності. Розігріти на сковороді невелику кількість соняшникової олії. Влити в центр сковороди яєчну суміш, акуратно нахиляючи сковорідку, щоб вийшов тонкий яєчний млинець. Смажити на середньому вогні приблизно 1–2 хвилини, краї млинчика повинні схопитися, а серединка залишитися рідкою. У центр млинчика викласти кілька скибочок сиру (порізані квадратиком або трикутником, не важливо) і готувати ще приблизно 1 хвилину.
Як тільки сир почне плавитися, акуратно скласти краї млинчика, формуючи конвертик. Для цього спочатку завернути і накрити начинку двома протилежними краями, потім завернути інші два вільні краї. Злегка притиснути лопаткою конвертик на кілька секунд, щоб скріпити краї млинчика з начинкою в такому положенні. Потім дуже акуратно перевернути яєчний конвертик з начинкою швом униз і обсмажити ще 20–30 секунд. Конвертик готовий, його можна подавати на стіл.