Смачні рецепти: готуємо мереживні млинці на кефірі й крохмалі
Знадобляться:
кефір – 500 г,
яйце – 3 шт.,
борошно пшеничне – 4 ст. л.,
крохмаль – 6–7 ст. л.,
сода – 0,5 ч. л.,
сіль – 1/3 ч. л.,
цукор – 2 ч. л.,
соняшникова олія – 3–4 ст. л.,
газована вода – 250–300 мл.
Крохмаль змішати з борошном і сіллю. В окремому посуді збити яйця з цукром і змішати з кефіром та содою, потім додати борошняну суміш. Усе ретельно перемішати, щоб не було грудочок, і додати соняшникову олію, а потім влити сильногазовану воду в такій кількості, щоб тісто стало рідким (це потрібно для дуже тонких млинців). Знадобиться приблизно 300 мл газованої води, треба дивитися на консистенцію тіста, залежить ще від кефіру, борошна і крохмалю.
Сковорідку змастити соняшниковою олією і як слід розігріти. Наливати тісто потрібно дуже тонким шаром і випікати на сильному вогні. Готові млинці відразу ж подавати на стіл.
Читайте також Відмічаємо Масляну: готуємо млинці на мінеральній воді
Як жили та гуляли на Харківщині: вікторина про традиції наших пращурів
У Борівській громаді для захисників насмажили понад 2000 млинців
Проводжаємо Масницю з класичними налисниками
Масляний тиждень: скільки коштуватимуть млинці у Харкові