Проводжаємо Масницю з класичними налисниками
Цей рецепт стане у пригоді, якщо ваша начинка дуже соковита або ви плануєте їх додатково запікати, як у нашому випадку. Самі налисники не повинні бути дуже ніжними, тому їх можна приготувати на воді.
Знадобляться:
борошно – 400 г
питна вода – 1 л
яйця – 2 шт.
олія – 2 ст. л.
сіль, цукор – по 1,5 ч. л.
Корисно знати, що саме завдяки рідкій текстурі млинці виходять тоненькими.
Просійте борошно, щоб воно наситилося киснем. Яйця розітріть із сіллю та цукром і поступово сипте борошно, постійно помішуючи, щоб не утворювалося грудочок. Додайте воду та решту борошна, не перестаючи розмішувати тісто.
А далі – розігріта пательня з олією, і в результаті – стопа тоненьких млинців. Але це ще не налисники в прямому значенні цього слова.
Класична начинка для них – на основі кисломолочного сиру.
Отже, беріть 600 г сиру, 4+2 столові ложки цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 1 яйце (ну то вже якщо є, але можна і без нього), 100 г родзинок, 200 г сметани середньої жирності.
Сир ретельно розітріть з цукром і яйцем, додайте розмочені в окропі родзинки, добре все перемішайте.
Загорніть начинку в млинці зручним для вас способом (конвертиком або трубочкою), викладіть у форму, полийте сметаною та запікайте. Смачного!
Раніше ми писали також, як можна використати рис із "гуманітарки"
а також про різноманітні здатності вівсянки.
Вареники із сиром: готуємо головну страву української Масниці
Чому Масниця, а не Масляна: як українці святкували останній тиждень перед Великим постом
У Борівській громаді для захисників насмажили понад 2000 млинців
Масляний тиждень: скільки коштуватимуть млинці у Харкові