Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Шоколадний млинцевий торт – готуємо за найкращим рецептом

10.03.2021 18:48
фото russianfood.com
фото russianfood.com
Смачний, з ніжним вершковим кремом, такий торт – чудовий десерт до чаювання.

Знадобляться для млинців:
молоко (тепле) – 670 мл,
яйце – 6 шт.,
вершкове масло – 100 г,
борошно – 210 г,
цукор – 100 г,
какао-порошок – 80 г;
для крему:
сир вершковий м’який – 600 г,
вершки (жирні, 33 %) – 500 мл,
цукрова пудра – 200 г.

Підігріти молоко, воно повинно бути теплим. Вершкове масло розтопити. Борошно змішати з какао, додати цукор. Потім вбити яйця і влити трохи молока, розмішати як слід. Потроху додавати молоко і розтоплене вершкове масло, перемішуючи тісто в однорідну масу. Перед тим, як випікати млинці, тісто охолодити, поставивши у холодильник на 30 хвилин. Випікати тонкі млинці на сухій сковороді, попередньо змастивши її трохи вершковим маслом. Виходить десь 23–36 млинців.

Читайте також Готуємо смачні млинці на домашній заквасці «Шовкові»

Приготувати крем: м’який вершковий сир збити разом з вершками і цукровою пудрою (вершки повинні бути охолодженими, як і сир). Збивати 5–7 хвилин, до гострих піків. Дати охолонути готовим млинцям, потім зібрати з них торт, промазуючи кожен шар приготованим кремом. Зверху торт можна посипати какао або ж тертим шоколадом.

Готовий торт прибрати в холодильник на 6–8 годин, потім можна подавати на стіл.

Автор:
Вероніка Добриня

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися