Що приготувати на сніданок
Манна каша «За бабусиним рецептом»
фото russianfood.com
Манна крупа спочатку обсмажується на сковороді, потім у неї додається олія, і вже потім вона вариться з додаванням спецій. Незвичайний і дуже смачний варіант приготування звичної нам манної каші.
Знадобляться:
крупа манна – 150 г,
вода – 600 мл,
олія – 1 ст. л.,
лавровий лист – 1–2 шт.,
перець духмяний горошком – 2 шт.,
хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.,
сіль – за смаком.
Манну крупу висипати на суху сковорідку й нагрівати, перемішуючи лопаткою, крупа почне поступово змінювати колір на золотистий. У цей момент потрібно додати олію, перемішати, щоб вона рівномірно розподілилася у крупі, потім зняти сковороду з вогню і дати крупі трохи охолонути. Налити в каструлю воду, поставити на вогонь і довести її до кипіння, як закипить — додати сіль, лавровий лист, перець, проварити 2–3 хвилини, потім, постійно помішуючи, викласти в каструлю манну крупу з олією, додати хмелі-сунелі й варити на слабкому вогні 20–25 хвилин. Манна каша повинна вийти в міру густою, без грудочок. Подавати гарячою.
Солодкі грінки із сиром
фото russianfood.com
Соковита сирна начинка в рум’яних скибочках хліба — і смачно, і корисно. Такі грінки можна приготувати навіть дітям як корисний та поживний сніданок.
Знадобляться:
батон білий – 6 скибочок,
сир кисломолочний – 150 г,
сметана – 2 ст. л.,
молоко – 50 мл,
яйця – 1 шт.,
сіль – 1 щіпка,
цукор – 1,5 ст. л.,
олія – для смаження.
У миску розбити яйця, влити молоко і всипати сіль, добре розмішати. В іншій мисці перемішати сир, сметану й цукор, ретельно перетерти в однорідну масу. Половину хлібних скибочок як слід змастити сирною масою, накрити ці скибочки зверху чистими шматочками хліба й по черзі вмочити в молочно-яєчну суміш, щоб хліб просочився з усіх боків. Розігріти в сковороді трохи олії і обсмажити на середньому вогні грінки з двох боків до золотистої скоринки. Подавати краще гарячими.
Сирні коржики на сковороді
фото russianfood.com
За смаком ці коржі нагадують хачапурі, але готуються набагато швидше і простіше.
Знадобляться:
сир твердий – 100 г,
сметана – 80 г,
яйця – 1 шт.,
борошно – 1 ст. л.,
кріп – кілька гілочок,
олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Твердий сир натерти на грубій тертці і перекласти в миску. Кріп помити, обсушити, дрібно порізати й висипати в посудину із сиром. Туди ж додати сметану, яйця, борошно, сіль і чорний мелений перець, ретельно перемішати. Розігріти у сковороді трохи олії, акуратно викласти сирну суміш і розрівняти, накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і готувати 5–7 хвилин. Коли сирний коржик підсмажиться з одного боку, перевернути на інший, знову накрити кришкою і смажити ще 3–4 хвилини. Готовий корж викласти на тарілку, подавати можна зі сметаною.