Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Сезонні страви з кабачків: три смачні рецепти

15.07.2023 18:20
Фото: Слобідський край
Фото: Слобідський край

Легкі, поживні, смачні та прості у приготуванні – ці особливості страв з кабачків роблять їх улюбленими для господинь. А різноманітність така, що кожен знайде свій рецепт.

Кабачки гриль з лимоном та часником

Знадобляться

  •     2 середні кабачки
  •     2 столові ложки оливкової олії
  •     2 зубчики часнику (подрібнені)
  •     1 лимон (сік та цедра)
  •     Сіль та перець (за смаком)

    Наріжте кабачки на тонкі пластини.  У скляній мисці змішайте оливкову олію, часник, сік та цедру лимона. Додайте сіль та перець за смаком. 

 Помаринуйте пластини кабачків у цій суміші протягом 15 хвилин. 

Тим часом розігрійте гриль або гриль-панель до середньої температури.

Покладіть кабачки на гриль та смажте їх протягом 2–3 хвилин з кожного боку, поки вони не стануть м’якими та отримають легкий золотистий колір. 

Подавайте готові кабачки з лимонним соусом та прикрасіть їх цедрою лимона.

 Кабачкові млинці зі сметаною

Знадобляться: 

  • 2 середні кабачки
  • 2 яйця
  •  4 столові ложки борошна
  •  2 столові ложки сметани
  •  Сіль та перець (за смаком)
  •  Олія (для смаження)

Натріть кабачки на тертці та відіжміть надлишковий сік. У великій мисці змішайте терті кабачки, яйця, борошно, сметану, сіль та перець до однорідної консистенції.

Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні.

Налийте ложку тіста на сковороду та розподіліть його у формі млинця. Посмажте його  з обох боків до золотистого кольору. Повторіть процес для решти тіста.

Подавайте кабачкові млинці зі сметаною або вершками.

 Тушковані кабачки з томатами та куркумою

Знадобляться:

  •  3 середні кабачки
  •   2 помідори (нарізані на кубики)
  •    1 цибуля (нарізана)
  •     2 зубчики часнику (подрібнені)
  •    1 чайна ложка куркуми
  •    Сіль та перець (за смаком)
  •     Свіжа зелень (для прикрашення)
  • Оливкова олія (для смаження)

   Кабачки помийте і наріжте їх кубиками.

    Поставте каструлю на середній вогонь та додайте трохи оливкової олії. Вкидайте цибулю та часник у каструлю і смажте до золотистого кольору.

    Додайте куркуму та смажте ще 1 хвилину.

    Додайте кабачки та помідори у каструлю. Приправте сіллю і перцем за смаком.

    Прикрийте каструлю та тушкуйте страву протягом 10–15 хвилин на помірному вогні, доки кабачки не стануть м’якими.

    Подавайте тушковані кабачки з томатами та куркумою, прикрашені свіжою зеленню.

Сподіваємось, що ці рецепти додадуть різноманіття вашому сезонному меню. Насолоджуйтеся приготуванням та смаком кабачкових страв!

Раніше ми писали, як приготувати оригінальні страви з полуниці: суп та салат .  

Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.

Автор:
Ірина Мнішек

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися