Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Сезонна страва: помідори по-корейському на зиму

09.08.2020 15:30
Фото: povarlol.com
Фото: povarlol.com
Пікантні, гострі й ароматні, такі помідорчики не залишать байдужим нікого. Із вказаної кількості виходить 11 баночок по 0,55 л.

Знадобляться:

помідори (різнокольорові) – 5 кг,

перець гострий – 2 шт.,

перець болгарський – 8 шт.,

часник – 4 головки,

петрушка свіжа – 1 пучок,

оцет (винний, 6 %) – 250 мл,

сіль – 85 г ,

цукор – 150 г.


Помідори помити. Великі плоди порізати на чотири частини, маленькі можна просто розрізати навпіл. Приготувати заправку: болгарський і гострий перець почистити від насіння і крупно порізати. Часник почистити й розділити на зубчики, зелень помити й порізати. Перці, часник і зелень подрібнити блендером або пропустити через м’ясорубку, щоб отримати однорідну кашку, додати сіль, перемішати. З’єднати помідори з овочевою заправкою, додати цукор (можна не весь, кількість цукру залежить від того, наскільки солодкими є помідори), акуратно перемішати й залишити на 20–30 хвилин. За цей час помідори виділять сік. Спробувати розсіл на смак – він має бути трохи солонуватим, тому що помідори ще «заберуть» на себе сіль. Відрегулювати сіль і цукор за смаком. Банки простерилізувати, заповнити помідорами із соком, прикрити кришками й ще раз простерилізувати в каструлі з киплячою водою (рівень води – по плічка банок) протягом 5–15 хвилин (залежить від об’єму банки). Після цього банки закатати, перевернути й укутати, дати охолонути.

Спробуйте також: Готуємо моркву по-корейському на зиму 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися