Сезонна страва: помідори по-корейському на зиму
Знадобляться:
помідори (різнокольорові) – 5 кг,
перець гострий – 2 шт.,
перець болгарський – 8 шт.,
часник – 4 головки,
петрушка свіжа – 1 пучок,
оцет (винний, 6 %) – 250 мл,
сіль – 85 г ,
цукор – 150 г.
Помідори помити. Великі плоди порізати на чотири частини, маленькі можна просто розрізати навпіл. Приготувати заправку: болгарський і гострий перець почистити від насіння і крупно порізати. Часник почистити й розділити на зубчики, зелень помити й порізати. Перці, часник і зелень подрібнити блендером або пропустити через м’ясорубку, щоб отримати однорідну кашку, додати сіль, перемішати. З’єднати помідори з овочевою заправкою, додати цукор (можна не весь, кількість цукру залежить від того, наскільки солодкими є помідори), акуратно перемішати й залишити на 20–30 хвилин. За цей час помідори виділять сік. Спробувати розсіл на смак – він має бути трохи солонуватим, тому що помідори ще «заберуть» на себе сіль. Відрегулювати сіль і цукор за смаком. Банки простерилізувати, заповнити помідорами із соком, прикрити кришками й ще раз простерилізувати в каструлі з киплячою водою (рівень води – по плічка банок) протягом 5–15 хвилин (залежить від об’єму банки). Після цього банки закатати, перевернути й укутати, дати охолонути.
Спробуйте також: Готуємо моркву по-корейському на зиму