Сезонна страва: пастила з калини
06.11.2020
20:32
Цей смаколик нікого не залишить байдужим – ані дорослих, ані дітей. До того ж він дуже корисний і нескладний в приготуванні.
Знадобляться:
калина – 1 кг,
вода – 1 склянка,
цукор – 1 кг на літр суміші.
Свіжі ягоди промити під водою, очистити від бруду і сміття, помістити у велику каструлю, залити 1 склянкою води і варити доти, поки калина не стане м’якою. Отриману суміш остудити і протерти через сито. Протерту ягоду змішати з цукром. Потім цю масу розкласти на деко і підсушити в духовці 20–30 хвилин. Потім дістати ласощі з духовки і розрізати на квадратики, або звернути рулетиками.
У такому вигляді калина довго не затримується на столі – її швиденько з’їдять. Але, якщо навіть щось і залишиться, не хвилюйтесь: пастила не псується.
Спробуйте також: Страви на десерт: топ-4 рецепти печених яблук
Теги:
Читайте також
«Я не дозволю зробити там забудову»: Терехов розповів, що буде на місці знищеного Журавлівського лісу
12.12.2025
22:01
У Харкові російська «Молнія» поцілила в адміністративний центр
13.12.2025
17:14
Начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко: «Мені не соромно дивитися в очі людям» Громади на зв'язку
15.12.2025
16:15