Сезонна страва: пастила з калини
Знадобляться:
калина – 1 кг,
вода – 1 склянка,
цукор – 1 кг на літр суміші.
Свіжі ягоди промити під водою, очистити від бруду і сміття, помістити у велику каструлю, залити 1 склянкою води і варити доти, поки калина не стане м’якою. Отриману суміш остудити і протерти через сито. Протерту ягоду змішати з цукром. Потім цю масу розкласти на деко і підсушити в духовці 20–30 хвилин. Потім дістати ласощі з духовки і розрізати на квадратики, або звернути рулетиками.
У такому вигляді калина довго не затримується на столі – її швиденько з’їдять. Але, якщо навіть щось і залишиться, не хвилюйтесь: пастила не псується.
Спробуйте також: Страви на десерт: топ-4 рецепти печених яблук