Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Сезонна страва: гарбузовий суп

03.11.2020 19:43
Фото:foodyub.com
Фото:foodyub.com
Гарбуз не випадково називають «цар осені» з нього можна приготувати безліч смачних та корисних страв. З нього роблять ситні гарніри, запіканки і смачні солодкі десерти. Його готують на пару, тушкують, запікають і обсмажують, а супи з гарбуза і вершків виходять настільки ніжними, що їх хочеться готувати цілий рік. Приготувати з гарбуза можна також будь-який салат і ще багато чого смачненького. Спробуйте приготувати гарбузовий суп за нашим рецептом – вам обов’язково сподобається.

Знадобляться:

гарбуз (неочищений) – 1,5 кг,

картопля – 3–4 шт.,

вода або бульйон – 2 склянки,

цибуля ріпчаста (велика) – 1 шт.,

морквина – 1 шт.,

часник – 2 зубчики,

вершки нежирні – 1/2 склянки,

олія – для смаження, сіль і перець чорний мелений – за смаком,

каррі (за бажанням) – 2 ч. л.

Гарбуз очистити від шкірки і насіння, порізати великими шматками. Картоплю також порізати кубиками. Моркву натерти на крупній тертці, а цибулю порізати брусочками. Часник порубати ножем. У сковороду налити олію і добре розігріти. Викласти цибулю і обсмажувати її доти, поки не стане прозорою. Потім додати часник і моркву. Обсмажити овочі ще хвилин п’ять, поки вони не стануть м’якими. Перекласти нарізану картоплю в каструлю і додати до неї обсмажені овочі. Гарбуз викласти в сковороду і обсмажити хвилин п’ять, щоб він розм’якшився. Відправити гарбуз у каструлю з овочами і додати дві склянки води або бульйону. Овочі повинні бути трохи прикриті водою. Якщо води буде занадто багато, суп може вийти рідкуватим. Варити овочі доти, поки картопля не стане м’якою (хвилин 30–40), з відкритою кришкою, щоб вода випаровувалася. За допомогою блендера перемолоти суп до стану пюре. Влити в суп-пюре півсклянки вершків, посолити і додати спеції. Ретельно перемішати суп-пюре, довести до кипіння, варити ще хвилин п’ять, після чого накрити кришкою і дати трошки настоятися. Подавати суп-пюре краще гарячим. За бажанням можна присипати його гарбузовим насінням, рубаною зеленню або подати з часниковими грінками.

Спробуйте також: Сезонна страва: салат з яблук із селерою 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися