Салати на зиму: консервуємо огірки у томатній заливці
Знадобляться:
огірки – 4–5 шт.,
помідори – 4–5 шт.,
часник – 4 зубчики,
соняшникова олія – 1 ст. л.,
оцет 9 % – 1 ч. л.,
сіль – 0,5 ч. л.,
цукор – 1 ч. л.,
перець горошком, духмяний перець – за смаком.
Огірки промити, обрізати хвостики і порізати середніми кружечками. Помідори помити і порізати дрібними кубиками, висипати в каструлю і тушкувати на невеликому вогні 5–7 хвилин, щоб вони стали м’якими. Потім перетерти томатну масу через сито, гущу прибрати, а сік влити назад у каструлю і туди ж висипати порізані огірки. Всипати спеції, подрібнений часник і сіль, ретельно перемішати і тушкувати на маленькому вогні приблизно 10 хвилин, потім перелити в чисту суху банку, всипати цукор, влити оцет і олію.
Поставити банку в каструлю з водою, накрити кришкою, але не закручувати, і простерилізувати 10 хвилин. Витягнути, закатати, укутати і дати охолонути.
Читайте також Домашня консервація: готуємо кетчуп з прянощами