Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Салат з моркви на зиму готується просто

13.09.2019 08:00
Фото: youtube.com
Фото: youtube.com
Такий салат хороший тим, що на нього можна взяти частково пошкоджені під час збирання овочі, які довго не зберігатимуться, або останні перці-кривуляки.

І ще він не потребує сурового дотримання пропорцій продуктів, тобто, якщо якогось із них більше або менше, це навряд чи призведе до якихось дуже поганих наслідків (ні, ну якщо взяти всього 100 г моркви, то це буде вже занадто). Використовувати ці консерви можна і як самостійну закуску, і як складову для приготування перших і других страв. Тож далі власне рецепт.

Знадобиться: морква — 3 кг, солодкий перець — 1 кг, цибуля — 0,5–0,7 кг, сіль за смаком, помідори або томатний соус — за бажанням.

Моркву натерти на грубій тертушці. Перець нарізати смужечками середньої величини, цибулю — соломкою. Усі складові обсмажити окремо. У сковорідку з морквою підлити трохи води, щоб овочева маса пропарилася, а потім смажити, доки не пом’якшає, додавши ще олії. Після цього додати обсмажені цибулю й перець, сіль за смаком, якщо є бажання — порізані помідори або томатний соус. Тушкувати все хвилин 40–60, після чого розкласти по стерильних гарячих банках і закатати. Перевернути доверху донцями, укутати щільною тканиною і залишити до вистигання.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися