Салат з моркви на зиму готується просто
І ще він не потребує сурового дотримання пропорцій продуктів, тобто, якщо якогось із них більше або менше, це навряд чи призведе до якихось дуже поганих наслідків (ні, ну якщо взяти всього 100 г моркви, то це буде вже занадто). Використовувати ці консерви можна і як самостійну закуску, і як складову для приготування перших і других страв. Тож далі власне рецепт.
Знадобиться: морква — 3 кг, солодкий перець — 1 кг, цибуля — 0,5–0,7 кг, сіль за смаком, помідори або томатний соус — за бажанням.
Моркву натерти на грубій тертушці. Перець нарізати смужечками середньої величини, цибулю — соломкою. Усі складові обсмажити окремо. У сковорідку з морквою підлити трохи води, щоб овочева маса пропарилася, а потім смажити, доки не пом’якшає, додавши ще олії. Після цього додати обсмажені цибулю й перець, сіль за смаком, якщо є бажання — порізані помідори або томатний соус. Тушкувати все хвилин 40–60, після чого розкласти по стерильних гарячих банках і закатати. Перевернути доверху донцями, укутати щільною тканиною і залишити до вистигання.