Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Рибна страва в духовці: запікаємо хека в лаваші

09.01.2020 08:00
фото russianfood.com
фото russianfood.com

Знадобляться:
філе хека – 700 г,
лаваш тонкий – 3 шт.,
томатна паста – 3 ст. л.,
цибуля ріпчаста (велика) – 1 шт.,
сметана – 150 г,
майонез – 100 г,
олія – 3–4 ст. л.,
свіжа зелень (будь-яка) – за бажанням,
лимон – 1 шт. (для подачі),
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Цибулю почистити й порізати кільцями. У невеликій ємності змішати сметану з майонезом, за бажанням можна додати спеції. Листи тонкого лаваша розрізати навпіл. Філе хека розрізати на порційні шматочки, посолити й поперчити за смаком, залишити на 20 хвилин. Кожний шматочок лаваша змастити томатною пастою (у сезон її можна замінити свіжими помідорами, буде ще смачніше, для цього помідори так само, як і цибулю, нарізати кільцями, але викласти вже поверх шматочка риби, а не під нього), зверху викласти кільця цибулі, а поверх них — шматочок риби. Зверху рибу змастити соусом, згорнути лаваш конвертом, укласти на змащену олією форму, зверху лаваші трохи змастити олією, потім — знову соусом. Запікати в розігрітій до 180–200 градусів духовці приблизно 45 хвилин. Перші 15–20 хвилин краще накрити форму фольгою, щоб риба добре пропеклась, потім фольгу можна зняти. З подачею на стіл можна прикрасити свіжою зеленню і кружальцями лимона.

Автор:
Олеся Скачко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися