Риба, запечена з рисом та овочами: дуже простий рецепт
Знадобляться:
минтай – 400 г,
рис – 150 г,
ріпчаста цибуля – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
часник (за бажанням) – 2 зубчики,
сметана – 2 ст. л.,
олія – 1 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Рибу обробити і почистити, вирізати філе і порізати його на невеликі шматочки приблизно по 3 см кожний. Цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці або порізати невеликими кубиками. Обсмажити овочі на невеликій кількості олії до м’якості, додати подрібнений часник, перемішати, трохи посолити і поперчити і готувати ще 1–2 хвилини, потім прибрати з вогню. У горщики першим шаром викласти цибулю з морквою, потім — шматочки риби, а зверху — промитий рис.
Читайте також Готуємо гуляші: віденський та з яловичої печінки
Сметану розвести з кип’яченою водою (наприклад, 1 ст. л. сметани на 200 мл води), посолити і поперчити за смаком та залити вміст горщиків сметанною заливкою (в кожен горщик потрібно приблизно по 200 мл заливки). Накрити горщики кришками, поставити їх у розігріту до 180–200 градусів духовку і готувати приблизно 40 хвилин. Коли вся рідина вбереться — страва готова, можна подавати на стіл.