Рецепти консервації: кабачки, мариновані по-болгарському
Знадобиться продуктів на дві літрові банки:
кабачки – 1,5 кг,
часник – 4 зубчики,
перець гіркий – ¼ шт.,
кріп з парасольками – 2–4 гілочки,
листя чорної смородини – 4 шт.,
вода – 1 л,
сіль (крупна) – 1,5 ст. л.,
цукор – 0,5 склянки,
оцет (9 %) – 125 мл,
перець духмяний і перець чорний горошком – по 5 шт.,
лавровий лист – 4 шт.
Кабачки помити, порізати кружальцями завтовшки близько 1–1,5 см. Налити в каструлю воду, довести до кипіння, всипати туди сіль і цукор, додати лавровий лист, духмяний перець і перець чорний горошком. Маринад повинен покипіти 5 хвилин, потім туди влити оцет. У заздалегідь простерилізовані банки покласти кріп, гіркий перець, часник, листя смородини, попередньо зануривши їх у маринад. Потім у киплячий маринад викласти кружечки кабачків і проварити від моменту закипання 10 хвилин (не довше, інакше переваряться).
Затим відразу перекласти кабачки в підготовлені банки, залити зверху маринадом і закатати, перевернути, укутати, дати охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.
Читайте також Рецепти консервації: готуємо закуску з огірків «Пісня»
Неймовірні кабачки: рецепти страв, які ніколи не набриднуть
Кабачки з апельсином: готуємо неймовірно смачне варення
Кабачки-«перевертні»: 5 рецептів страв, в яких ви ніколи не вгадаєте головний інгредієнт
Готуємо з терну: смачні желе, джем та квас