Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Рецепти дня із сиру: готуємо торт, сочники та сирники з гарбузом і морквою

06.05.2020 18:00
фото svoimirykami.club
фото svoimirykami.club
Що робити, якщо хочеться себе побалувати смачненьким, але з користю для здоров’я і без великої шкоди для талії? Звичайно ж, приготувати страви з кисломолочного сиру. Нехай кількість цукру в деяких рецептах вас не лякає – його можна відрегулювати на свій смак.

Сирний торт на сковороді

Знадобляться для тіста:
кисломолочний сир – 250 г,
борошно – 320 г,
цукор – 120 г,
яйце – 2 шт.,
розпушувач – 5 г;
для крему:
сир кисломолочний – 400 г,
сметана (15 %) – 200 г,
цукор – 150 г,
ванільний цукор – 1 ч. л.

Сир змішати в мисці з яйцями, цукром, ретельно все розтерти або збити блендером чи міксером. Додати половину борошна, розпушувач, перемішати, знову додати борошно і замісити тісто. Розділити тісто на 8 частин, кожну тонко розкачати коржом по діаметру сковороди.

Приготувати крем: перемішати сир, сметану, цукор і ванільний цукор, збити все міксером або блендером в однорідну масу. Посмажити коржі на сухій сковороді з обох боків, дати охолонути і обрізати краї, щоб вони були рівні. Усе обрізане перемолоти в крихту. Кожен корж промазати сирним кремом, боки і верх торта теж намазати, посипати все крихтою. Прикрасити зверху на свій смак, можна посипати меленими горіхами.

Сирні сочники


фото chudo-povar.com

Знадобляться:
кисломолочний сир (жирний) – 150 г,
сметана – 4 ст. л.,
яйце – 2 шт.,
борошно – 1–1,5 склянки,
цукор – 1/3 склянки,
вершкове масло – 75 г,
сіль – за смаком,
сода – 1/3 ч. л.

Вершкове масло заздалегідь дістати, воно повинно бути кімнатної температури. Збити його, поступово додаючи 3 ст. л. сметани, цукор, сіль і одне яйце. Потім додати просіяне борошно, соду і швидко замісити тісто. Приготувати начинку: змішати кисломолочний сир, один яєчний білок, 1 ст. л. сметани, 1 ст. л. борошна і 1 ст. л. цукру.

Готове тісто розкачати товщиною приблизно 7 мм. Відповідним за розміром посудом (з діаметром близько 8 мм, можна великою чашкою) вирізати коржики. На кожен рівномірно викласти зверху начинку, потім скласти корж навпіл (начинка до начинки). Змастити коржі зверху збитим яєчним жовтком, викласти на деко, застелене пергаментним папіром, і випікати в розігрітій до 230 градусів духовці близько 15 хвилин. Дістати, трохи остудити і можна смакувати.

Читайте також Рецепт дня: готуємо млинцевий равлик з грибним жюльєном

Сирники з гарбузом і морквою


фото kopilka-kulinara.ru

Знадобляться:
кисломолочний сир – 500 г,
яйце – 2 шт.,
манна крупа – 2 ст. л.,
морква – 2 шт.,
гарбуз – 300 г,
сіль – за смаком,
сметана – для подачі.

Моркву і гарбуз помити, почистити і натерти на крупній тертці. Потім потушкувати на сковороді разом з невеликою кількістю води до м’якості, дати охолонути. Сир збити з яйцями і манною крупою, додати овочі і перемішати, посолити за смаком. Зліпити сирники, обваляти їх у борошні і обсмажити на олії з обох боків. Подавати на стіл зі сметаною.

Автор:
Вероніка Добриня

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися