Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Рецепт дня: запікаємо картоплю з куркою у горщику

09.05.2020 16:03
фото povarenok.ru
фото povarenok.ru
Приготування займає небагато часу, але страва виходить дуже ароматною та ніжною. Тим паче, страви у горщиках чомусь завжди є смачнішими та мають красивий вигляд на столі.

Знадобляться:
філе куряче – 1 шт.,
картопля (невелика) – 5 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
молоко – 100 мл,
олія (для змазування горщиків) – 1 ст. л.,
часник – 2 зубчики,
помідор – 1–2 шт.,
сир твердий – 50 г,
яйце – 2 шт.,
сметана – 3 ст. л.,
зелень (свіжа) – за бажанням,
сіль, спеції – за смаком.

Філе помити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Залити молоком і залишити на 1 годину. Картоплю почистити і порізати тонкими кружечками, посолити, перемішати. Цибулю почистити і порізати півкільцями.

Горщики зсередини змастити олією. На дно горщиків викласти порізану картоплю, зверху – цибулю. З м’яса злити молоко, додати сіль і спеції, перемішати і викласти на цибулю. Збити в мисці яйця зі сметаною і дрібкою солі, вилити цю суміш зверху на м’ясо. Поверх м’яса розкласти порізаний тонкими кружечками помідор, посипати зверху натертим сиром. Накрити горщики кришками і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40–50 хвилин. З подачею на стіл можна посипати порізаною зеленню.

До речі, таку страву можна приготувати і в формі для запікання.

Читайте також Рецепти дня із сиру: готуємо торт, сочники та сирники з гарбузом і морквою

Автор:
Вероніка Добриня

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися