Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Рецепт дня: готуємо морквяно-медовий пиріг

26.05.2020 18:43
фото russianfood.com
фото russianfood.com
Морквяний пиріг — це не тільки смачно, але й просто. Готується така випічка доволі швидко, та й інгредієнти є у кожної господині.

Знадобляться:
борошно – 1 склянка,
морква (велика) – 1 шт.,
яйце – 2 шт.,
вершкове масло – 50 г,
розпушувач – 1 пакетик,
мед – 3 ст. л.,
сіль – 1 щіпка,
манна крупа – 1–2 ст. л.

У мисці збити яйця, додати сіль, просіяне борошно, розпушувач, сіль і 2 ст. л. меду, як слід перемішати. Моркву натерти на дрібній тертці і 2/3 натертої моркви додати в тісто. Форму для випічки змастити невеликою кількістю вершкового масла або олії, трохи присипати манкою і викласти туди морквяне тісто, розрівняти. Поставити запікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30–40 хвилин.

Поки пиріг випікається, відкладену натерту моркву змішати з м’яким вершковим маслом і 1 ст. л. меду. Готовність пирога перевірити зубочисткою або дерев’яною паличкою. Якщо пиріг готовий, дістати його, дати трохи охолонути. Порізати на порційні шматочки і, коли подаватиметься, зверху викласти морквяно-медову суміш. Виходить дуже смачно!

Читайте також Рецепт дня: готуємо розтягаї з рибою

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися