Рецепт дня: найсмачніша шарлотка з малиною
Знадобляться:
борошно – 1 склянка,
малина – 0,5 склянки,
яйце – 3 шт.,
цукор – 1 склянка,
сіль – щіпка,
цукрова пудра – для присипки,
розпушувач – 2 щіпки,
вершкове масло – для змащування форми.
Яйця збити блендером або міксером, додати цукор і сіль, ще раз збити. Всипати порціями просіяне борошно, додати розпушувач і ретельно перемішати. Має вийти тісто за консистенцією як густа сметана. Викласти половину готового тіста в форму для запікання, змащену вершковим маслом. Потім акуратно розкласти промиті і просушені ягоди малини, а зверху залити рештою тіста.
Поставити форму в розігріту до 180 градусів духовку на 25–30 хвилин і випікати до зарум’янювання. Коли шарлотка спечеться, вимкнути духовку і залишити її ще там хвилин на 10, щоб не опала. Подаючи випічку на стіл, посипати її цукровою пудрою.
Читайте також Рецепт дня: готуємо сирно-малиновий десерт