Рецепт дня на карантині: готуємо гарячу закуску в лаваші з курячими потрушками
Знадобляться:
курячі сердечка – 200 г,
курячі шлуночки – 200 г,
сир твердий – 150–200 г,
лаваш тонкий – 5–6 листів,
яйце – 2–3 шт.,
цибуля зелена – 1 пучок,
кріп свіжий – 1 пучок,
олія – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Шлуночки і сердечка помити, почистити від плівочок і відварити в підсоленій воді до готовності (це можна зробити заздалегідь). Перекрутити їх через м’ясорубку або подрібнити блендером. Зелену цибулю і кріп дрібно порізати, сир натерти на крупній тертці. У мисці змішати подрібнені потрушки, натертий сир, зелень, вбити сирі яєчні жовтки, посолити і поперчити за смаком.
Листи лаваша розрізати на дві або чотири частини (залежно від розміру), викласти на них начинку, рівномірно розподілити її і згорнути конвертиком або трубочкою кожну, краї обов’язково загорнути всередину, щоб начинка не виглядала. Розігріти у сковороді олію і обсмажити на ній лаваші з начинкою до золотистої скоринки.
Викласти їх на паперові рушники, щоб вийшов зайвий жир. Подавати на стіл краще в гарячому вигляді, можна зі сметанним або будь-яким іншим соусом.
Читайте також Рецепт дня на карантині: готуємо шкмерулі, або курку по-грузинському